Kompetent ordstyrer med fingeren på pulsen
TV-Journalisten Jens Nauntofte er som konferencier den rigtige til at tilrettelægge møder, så de bliver underholdende og rammer plet på temaet. Han er ordstyrer med overblik. Han igangsætter og styrer diskussioner og hjælper med at sammensætte programmet, finder de rette talere og sætter konferencen på skinner. Hans styrke er at få arrangørerne til at føle sig på sikker bane. Han interviewer og udfordrer talerne på scenen, så de bedre kommer ud over rampen med deres budskab til tilhørerne.
Jens Nauntofte har fra sine år som studievært og politisk kommentator i TV stor erfaring med at håndtere uforudsigelige situationer og bærer hovedbudskabet til mål.
* Lær at lave et godt indlæg til dit næste møde
Et foredrag skal være morsomt og fyldt med skarpe pointer. Husk at indføje et par personlige historier så du etablerer god kemi med tilhørerne. Vigtigt er, at tilhørerne bagefter skal føle sig klogere.
Jens Nauntofte lærer dig teknikken med at skrue en god tekst sammen og fyre den af så folk virkelig lytter til dig.
* Stand-up: ”Den sjove, den onde og den grusomme”
Jens Nauntofte , kendt storyteller fra skudlinjen på farefulde tv-reportagerejser. Her fortæller han morsomt i sin stand-up om farefulde oplevelser i Mellemøsten. Med lunt glimt beretter han fra besøg ved shahens kejserhof til krigsfange i Saddam Husseins Irak. Sjovt, ondt og grusomt med den erfarne krigsreporter. Varighed: ca. 1 time.
* Er Irak-krigen ved at udvikle sig til et ”nyt Vietnam”?
I Irak skærpes billedet måned for måned. Trækker USA sig for hurtigt ud, så vil det få fatale konsekvenser, som det var tilfældet i Vietnam-krigen, påstår præsident George W. Bush. Ud af flasken er sluppet den onde ånd, og det går nu for alvor op for USA og Vesten, at den krig påfører os voldsomt tab i prestige og mulighed for at operere i det øvrige Mellemøsten.
Irans arbejde på at skabe sig et atomvåben er en farlig provokation, ikke blot for USA men for hele det arabiske Mellemøsten.
Samtidig bliver råolien stadig dyrere, styret af OPEC, og vil i de kommende år ligge i et spænd mellem 75$ og 100$. Olie og politik er en farlig cocktail.
Med baggrund i sine mange møder med mellemøstlige topledere fortæller Jens Nauntofte højaktuelt om hvordan Iran og følgerne af Irak-krigen er blevet vor tids store udfordring.
* Angela Merkel’s Tyskland
Tyskland er på fuld fart frem igen. Der er gang i økonomien. Tyskerne har med Angela Merkel fået en kansler, der sætter sit land på dagsordenen. Samtidig er hun den eneste politiker som for alvor kan kaldes en europæiske leder.
Som Berlin-korrespondent for TV-Avisen har Jens Nauntofte mødt kansler Angela Merkel. Hun er den grimme ælling fra DDR, der i dag har foldet sig ud som svane. Et menneske med meninger og karakter. Desværre for hende er hun også dødkedelig at høre på.
Alligevel flokkes verdens ledere omkring hende. Hun er det bedste der er sket for Tyskland siden Murens fald.
Jens Nauntofte stod med sit TV-hold ved Muren den dag der blev slået hul, 9.november 1989. I sit foredrag fortæller han det tyske drama fra Kennedys ”Ich bin ein Berliner” til rollen i dag som Europas nye stormagt.
* Berlin, Berlin – for natteravne, kulturfreaks og Tysklands-interesserede
Berlin er blevet det store nye trækplaster for specielt danske besøgende. Mange har købt fast ejendom i Berlin.Det er en fængslende hovedstad fyldt med stærke oplevelser i kultur, malerkunst, historie og pulserende natte- og restaurantliv.
Jens Nauntofte har boet i Berlin og personligt oplevet de dramatiske ændringer Berlin har gennemlevet: Fra kold krig til stjernstatus som Europas nye metropol.
Efterfølgende debat.
* Islam og Os
Muslimers andel af befolkningen i Europa vokser, og den vil fortsætte med at vokse i de kommende år. Samtidig føder europæerne færre børn, så der bliver bruger for indvandring i Europa.
Muhammed-krisen satte fuldt fokus på muslimernes vilje til at integrere sig. Skal vi frygte den muslimske fundamentalisme? Siden den 11. september 2001 er den islamistiske trussel blevet stadig mere akut i Europa, fra terrorangrebene i Madrid til London. Jens Nauntofte fortæller i sit foredrag om hvordan man skelner mellem dem der truer os og dem vi skal alliere os med. Efterfulgt af debat.
* Israel og palæstinenserne – på vej mod borgerkrig?
Gaza blev født som selvstændig område i blod og vold i sommeren 2007. Nu skal selve Palæstina-problemet på operationsbordet. PLO på Vestbredden bliver omfavnet af alle, mens Hamas i Gaza lægges for had. Gaza er en ny islam-stat er på vej.
Det er Mellemøstens længstvarende og vanskeligste konflikt. Israel kan ikke rømme Vestbredden – og imens lever palæstinenserne et håbløst og ynkeligt liv under besættelse.
Det er en ond cirkel Israel er fanget i. Den kræver en hurtig løsning. Den palæstinensiske befolkning vokser stærkt, om få år vil palæstinenserne udgøre flertallet i Israel og de besatte områder. Det undergraver Israels eksistens som jødisk stat.
Jens Nauntofte har boet i Israel og hos palæstinenserne. Han fortæller levende og selvoplevet om det store dilemma. Debat bagefter.
* Tyrkiet i krise
Fra Muhammed-krise til tørklæde-debat i Tyrkiet og Danmark. Tyrkiet er broen mellem islam og vesten, men kan netop derfor blive rollemodel for muslimske lande.
Men i stedet er tyrkerne landet i en dramatisk strid mellem islam og sekularisme. Det kaster igen Tyrkiet ud i en krise, der får indflydelse på valutaen, den tyrkiske lira, og på omverdens syn på Tyrkiet.
Hør grundene for hvorfor Tyrkiet næppe bliver medlem af EU. Tyrkerne forsvarer sig indædt mod den terrorisme, der siden 11. september 2001 har ramt dem og os. Så vi er i samme båd og kan hjælpe hinanden. Skal Europa frygte islamisk fundamentalisme? Bagefter debat med Jens Nauntofte.